SEC Başkanı Gensler, Çalışanlardan Kripto Borsalarını Düzenleme Konusunda CFTC ile İş Birliği Yapmalarını İstedi

SEC Başkanı Gensler, Çalışanlardan Kripto Borsalarını Düzenleme Konusunda CFTC ile İş Birliği Yapmalarını İstedi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, pazartesi günü Pennsylvania Üniversitesi Carey Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte kripto para biriminin düzenlenmesi hakkında konuştu.

”SEC'in görevi sermaye piyasalarını denetlemektir," diyen SEC başkanı, ajansın üç bölümden oluşan bir misyonu olduğunu da ekledi: "yatırımcıları korumak, sermaye oluşumunu kolaylaştırmak ve adil, düzenli ve verimli piyasaları sürdürmek.”

Gensler, SEC'in kripto platformlarını, stablecoinleri ve kripto tokenlarını" düzenleme konusunda endişeleri olduğunu belirtti:

Farklı teknolojiler kullanıldığı için kripto piyasasına farklı bakmak saçma olur. Teknolojide tarafsız olmalıyız.

SEC başkanı şunları söyledi: "Çalışanlardan menkul kıymetlerin ve diğerlerinin ticaret konusunda iç içe geçtiği platformların en iyi şekilde nasıl kaydedileceğini ve düzenleneceğini düşünmelerini istedim.” Bu konuyu detaylandırarak,

"Özellikle, personelden, ilgili yetkililerimizi kullanarak hem kripto tabanlı güvenlik tokenlarının hem de bazı emtia tokenlarının ticaretini yapabilecek bu tür platformları ortaklaşa nasıl ele alabileceğimiz konusunda Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile birlikte çalışmasını istedim." şeklinde açıklama yaptı.

Gensler, perakende yatırımcıların şu anda dolandırıcılığa ve piyasa manipülasyonuna karşı savunmasız olduklarını gerekçe göstererek kripto para birimini denetlemek için daha fazla kurala ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

SEC başkanı birçok kez, listelenen 50, 100 ve hatta 5.000 tokena sahip platformlardaki birçok kripto tokenının menkul kıymetler olduğunu söyledi. Ayrıca;

Üst yetkili Jay Clayton: Herhangi bir token hakkında ön yargıda bulunmadan, çoğu kripto tokenı Howey Testi kapsamındaki yatırım sözleşmeleri niteliğindedir.

Son zamanlarda, ABD Senatörleri Kirsten Gillibrand (D-NY) ve Cynthia Lummis (R-Wyo.) kripto para birimi için geniş tabanlı bir düzenleyici sistem sunma planlarını açıkladı. Düzenlemeye göre, endüstrinin bazı yönleri CFTC tarafından düzenlenecek ve bazıları SEC tarafından denetlenecektir.

Senatör Lummis, özellikle CFTC'nin yeni kripto düzenlemesinde daha büyük bir rol oynayacağını söyledi. “Özellikle bitcoin ve ethereum'a baktığınızda, bunların emtia olduğu benim için oldukça açık” diye açıkladı.

Geçen yılın ağustos ayında, iki ABD milletvekili Gensler ve CFTC'nin başkan vekili, kripto varlıklarının düzenlenmesi için ortak bir çalışma grubu oluşturma kararı aldı.

Kaynak: Bitcoin News

 

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.