Ukrayna Yardım Kuruluşu NFT Satışını Başlattı

Ukrayna Yardım Kuruluşu NFT Satışını Başlattı

Ukrayna'ya yardım için yeni kurulan Pray4Ukraine, Ukrayna ordusuna ve savaşta harap olmuş sivillere fon sağlamak amacıyla sanatı kullanan yüzlerce dijital sanatçıyı bir araya getirdi. Ayrıca kuruluş, Ukrayna'daki savaşın sona ermesine yardımcı olmak için sanatın gücünü kullanmaya çalışıyor.

10.000 NFT Oluşturuldu

Yeni başlatılan bir Ukrayna yardım projesi olan Pray4Ukraine, yüzlerce ülkenin dijital sanatçısını bir araya getirerek 10.000 NFT sanat eseri oluşturdu. Pray4Ukraine ile uyum içinde çalışan sanatçılar, insani yardım için kullanılacak fonları artırmayı ve ülkenin silahlı kuvvetlerini desteklemeyi umuyorlar.

Pray4Ukraine ekibi yaptığı açıklamada, hayır kurumunun 9.930 sanat eserinden oluşan NFT koleksiyonunun satışını da başlattığını duyurdu. Açıklamaya göre, satıştan elde edilen fonlar doğrudan “Mayıs 2014'ten beri barıştan yana olan bir başka hayır kurumu Come Back Alive'a aktarılacak.” Açıklamada, mali raporların günlük olarak Pray4ukraine'in kamu kanalları üzerinden yayınlanacağını da belirtiliyor.

Hayat Kurtarmak İçin Sanatı Kullan

Savaştan harap olan Ukraynalılar için fon toplamanın yanı sıra, Pray4Ukraine ekibi, örgütün Ukrayna ile Rusya arasındaki düşmanlıklara son verme konusundaki daha geniş hedefini yerine getirmek için dijital sanat ve NFT'leri de kullanacağını söyledi. Ayrıca

Pray4ukraine'in misyonu, herkesin bu savaşa son vermesine ve Ukrayna'da sayısız hayat kurtarılmasına yardımcı olmaktır. Dijital sanat ve NFT, kripto topluluğuna güçlü bir küresel dayanışma hareketine katılmak için alternatif bir yöntem sunuyor.

Açıklamaya göre, etkinlikte yer alan sanatçılardan biri olan Kiev'li Olga, veri zarflamasına ilişkin anlayışını dijital sanat yoluyla yönlendirmeye devam etti ve başkenti terk etmeyi reddetti. Başka bir sanatçı olan Kamila, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana elinden gelen her şekilde yardımcı olma isteğinin, karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmesinde motive kaynağı olduğunu söyledi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.