Hindistan Hükümeti IMF, Dünya Bankası ile Kripto Politikası Konusunda Danışmanlık Yapıyor

Hindistan Hükümeti IMF, Dünya Bankası ile Kripto Politikası Konusunda Danışmanlık Yapıyor

Hindistan maliye bakanlığı yetkilileri, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, Hindistan Merkez Bankası (RBI) ve Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI) da dahil olmak üzere çeşitli paydaşlarla kripto para birimi sistemi üzerinde tartışıyorlar.

Yetkililerden biri, “Kripto para birimi hakkında bir konsültasyon raporu hazırladık.

Şimdi ülke içindeki ve dışındaki kurumsal paydaşlara ulaşmaya devam ediyoruz. IMF ve Dünya Bankası'ndan girdiler alıyoruz ve bunları bünyemize katıyoruz.

Danışma belgesini buna ve RBI, SEBI tarafından verilen yanıtlara dayanarak güncelleyeceğiz." dedi.

Maliye bakanlığı'nın önümüzdeki altı ay içinde sonuçlandırılması beklenen konsültasyon raporunun, kripto para birimi ile nasıl başa çıkılacağını, ilgili riskleri ve bir varlık sınıfı olarak ele alınmasını kapsayacağını aktaran yayın, Hindistan'ın kripto politikasının temelini oluşturacağını belirtti.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman hükümetin kripto parayı düzenleme veya yasaklama konusunda karar vermediğini söyledi. Ancak kripto gelirleri %30 oranında vergilendirilecek ve tüm kripto işlemlerinde kaynaktan kesilen %1 vergi (TDS) tahsil edilecektir.

IMF'nin Hindistan yetkilisi Nada Choueiri, kripto varlıklarının finansal istikrar da dahil olmak üzere önemli riskler oluşturduğunu söyledi. Özellikle Hindistan'ın kripto politikası hakkında yorum yapmadan şunları söyledi:

Kripto varlıkları kara para aklama, terör finansmanı ve diğer yasadışı faaliyetler için de kötüye kullanılabilir. Etkili düzenleyici önlemler uygulanmadığı sürece, kripto varlıkları ekosistemi dolandırıcılık ve siber saldırılar gibi ciddi koruma zorluklarıyla karşı karşıya kalabilir.

IMF'nin kripto varlıkları konusunda etkili bir politika oluşturmak için diğer ülkelerle de danışmanlık yaptığını da ekledi.

IMF Genel Müdür Yardımcısı Gita Gopinath geçtiğimiz günlerde kripto ve dijital para konusunda düzenleyici tarafta çok daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Rusya-Ukrayna savaşından önce ”Kripto para birimlerinin kullanımında kesinlikle bir artış gördük“ diyerek, "kripto paranın gelişmekte olan piyasalarda diğerlerinden daha fazla kullanıldığını" vurguladı.

Gopinath Aralık ayında şunları söyledi: "Düzenleme bu sektör için kesinlikle önemlidir. Eğer insanlar bunu bir yatırım varlığı olarak kullanıyorlarsa, diğer yatırım sınıfları için de geçerli olan kurallar burada da geçerli olmalıdır.”

Ayrıca, Bloomberg Cuma günü yaptığı açıklamada, Hindistan'ın kripto para birimleri yasalarını ancak küresel bir fikir birliğine varıldıktan sonra düzenleyeceğini bildirdi.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.