Elon Musk, 'B Word' Konferansında SpaceX'in Bitcoin'i Tuttuğunu Söyledi

Elon Musk, 'B Word' Konferansında SpaceX'in Bitcoin'i Tuttuğunu Söyledi

Elon Musk'ın çeşitli kripto para topluluklarıyla olan aşk-nefret ilişkisi, B Word'de kendisinin ve şirketlerinin varlıkları hakkında daha fazla ayrıntı paylaştığı için hızla devam ediyor.

Musk, özel girişimlerinden biri olan havacılık ve uzay şirketi SpaceX'in Bitcoin’e sahip olduğunu söyledi. SpaceX'in Bitcoin varlıkları daha önce açıklanmamıştı.

Girişimci ve provokatör Elon Musk, kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve doğal olarak Dogecoin sahibi olduğunu söyledi.

CEO, şubat ayında açıklandığı üzere halka açık otomobil üreticisi Tesla'nın Bitcoin varlığını hala hazinesinde tuttuğunu söyledi.

Bitcoin fiyatı çarşamba günü haziran ortasından bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Bir noktada, en büyük kripto para son 24 saatte %10'dan fazla artarak 32.800 dolar civarında el değiştiriyordu, ancak daha sonra bu kazançları yaklaşık %6'ya kadar indirdi.

Dogecoin zirvede çarşamba günü %19 artışla yaklaşık 20 sente yükseldi.

Tesla'nın araba ödemeleri için Bitcoin'i tekrar kabul etmesi hakkında Musk, ağın enerji kullanımının iyileştiğini ve Tesla'nın bu konuda biraz daha özen gösterdiğini, ancak Tesla'nın "büyük olasılıkla" ödemeler için BTC'yi kabul etmeye devam edeceğini söyledi.

Musk'ın mayıs ayında Tesla'nın, madenciliği için kullanılan enerji miktarıyla ilgili endişeler nedeniyle artık ürünleri için ödeme olarak Bitcoin'i kabul etmeyeceğini duyurmasının ardından bitcoin fiyatı keskin bir şekilde düşmüştü.

Musk ayrıca, diğer konferans katılımcısı olan Twitter ve Square CEO'su Jack Dorsey'e, kripto para birimini desteklemenin bir yolu olarak Twitter'ın reklamverenlerinden ödeme olarak Bitcoin'i kabul edip etmeyeceğini sordu.

Dorsey, konseptle aynı fikirde olduğunu ancak daha çok "reklamlara güvenmek zorunda kalmadan ağın kendisinde ekonomik teşvikler" oluşturmaya odaklandığını söyledi.

Musk, reklamverenlerin Bitcoin ile ödeme yapmasına gerçekten izin verip vermeyeceği konusunda bir cevap için ona baskı yaptığında, Dorsey güldü ve hemen yapmayı taahhüt etmedi.

Hakkında sık sık tweet attığı en sevdiği kripto dogecoin konusunda Musk, DOGE topluluğunun çok saygısız olmasını sevdiğini ve "harika memleri olduğunu ve köpekleri sevdiğini ve ben de köpekleri ve memleri seviyorum" dedi.

Musk kıkırdayarak, “En ironik ve eğlenceli sonuç, kripto paralarla dalga geçmek için bir şaka olarak başlatılan kripto para biriminin sonunda lider kripto para birimi haline gelmesi olacaktır” dedi.

Dogecoin günün ilerleyen saatlerinde kazançlarını azalttı ve son 24 saatte yaklaşık %10 artışla 19 sentin biraz altına düştü.

 

Kaynak: Coindesk

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.