Dört Nijeryalı Banka Kripto Para İşlemlerini Engellemedikleri İçin Cezalandırıldı

Dört Nijeryalı Banka Kripto Para İşlemlerini Engellemedikleri İçin Cezalandırıldı

Nijerya Merkez Bankası kısa süre önce, müşterilerinin kripto para platformları kullanımlarını engellemeyen dört finans kuruluşuna para cezası verdi. Etkilenen kuruluşlardan birine göre, merkez bankası kripto işlemlerini tespit etmek için belirli bir “gelişmiş güç” kullanıyor.

Bankalar Kripto İşlemlerini Tespit Edemiyor

Bir raporda, Nijerya Merkez Bankası (CBN), dört Nijeryalı finans kurumunu “kripto para işlemlerini kolaylaştırmayı yasaklayan yönergeye” uymadıklarını söyleyerek cezalandırdı.

Rapora göre, etkilenen finans kurumlarından biri olan Stanbic IBTC Bank'a 478.595 dolar değerinde para cezası verildi. Bankanın CEO'su Wole Adeniyi'ye göre; para cezası, kripto işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılan iki banka hesabıyla ilgiliydi.

Adeniyi, bankanın CBN yönergesine uygun hareket ettiğini vurgulamakta ısrarcı olurken nihayetinde Merkez Bankası'nı harekete geçiren işlemleri tespit edemediğini de itiraf etti. Finansal kurumların aksine, CBN'nin kripto para işlemlerini tespit edebilen "gelişmiş güce" erişimi olduğu bildirildi.

 

CBN'nin "Gelişmiş Gücü"

Raporda açıklandığı gibi, merkez bankası şu anda yaptırımlarından kaçmak isteyen bankalarla “gelişmiş güç” erişimini paylaşıyor.

Adeniyi, ”Geri ödeme yapacak gibi görünmüyorlar, ancak şimdi müşterileri caydırabilmek için bizimle işbirliği yapıyorlar." dedi.

Adeniyi'nin bankasının yanı sıra, bir müşterisinin kripto hesabını kapatamaması üzerine Access Bank Plc, yaklaşık 1,2 milyon dolar para cezası ile cezalandırıldı. United Bank for Africa 239.000 dolar para cezasına çarptırılırken, Fidelity Bank'ın 34.000 doların üzerinde bir ceza ödemesi yapması bekleniyor.

Kaynak: Bitcoin News

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.