Bitcoin Madenciliği Zorluğu Tarihin En Büyük Düşüşünü Kaydediyor

Bitcoin Madenciliği Zorluğu Tarihin En Büyük Düşüşünü Kaydediyor

Bitcoin blok zinciri, ağın otomatik dengeleme mekanizması Çin tarafından ülkenin kripto para birimi endüstrisinde katı bir baskının ardından devreye girdiği için madencilik zorluğunda şimdiye kadarki en büyük düşüşü yaşadı.

Bitcoin'in madencilik zorluğu, 6:25 (UTC)'de 689.471 blokta yaklaşık %28 düştü.

Bu düzeltme, Aralık 2018'den bu yana ilk kez böyle bir eğilim olan madencilik zorluğundaki üçüncü sert düşüşe işaret ediyor. Madencilik hizmet sağlayıcısı BTC.com'ye göre, madencilik zorluğu 29 Mayıs ve 13 Haziran'da sırasıyla %16 ve %5 düştü.

Bitcoin madenciliği zorluğu nedir?

Bitcoin'in zorluğu, 1'de başlayan dahili bir puan kullanılarak ölçülür (Satoshi en kolay seviyede madenciliğe başladığında). Ağda kaç madencinin rekabet ettiğine bağlı olarak kademeli olarak artacak veya azalacak şekilde programlanmıştır. Şu anda bu zorluk 19.932.791.027.262'den 14.363.025.673.659'a düştü.

Bloklar, Bitcoin blok zincirine düzenli ve öngörülebilir bir oranda eklenir: Her 10 dakikada bir 1 blok. Blok süresi, yeni bir blok oluşturmanın ne kadar sürdüğüdür. Ancak bu hız, ağdaki madencilerin sayısına ve bilgisayarlarının hızına bağlı olarak değişebilir. Bir sonraki bloğu “bulmak” ve 6.25 BTC ödülünü kazanmak için yarışan daha fazla madenci olduğunda, bu bloklar daha hızlı çözülme eğilimindedir. Bununla birlikte, madenciler ağdan ayrıldıklarında ve rekabet edecek daha az madenci bitcoin kazmayı bıraktığında, blok süreleri yavaşlayabilir.

Bitcoin algoritması, 10 dakikalık bir hedef blok süresini korumak için her 2.016 blokta bir veya kabaca iki haftada bir zorluk seviyesini kendi kendine ayarlayacak şekilde programlanmıştır.

Bu en son zorluk döneminde, madencilik yoluyla blok zincirine katkıda bulunan toplam hesaplama gücünün bir ölçüsü olan ortalama hash oranı, Aralık 2019'dan bu yana en düşük olan saniyede 87.7 exahash'te kaldı. Bu mayıs ortasında, saniyede yaklaşık 180 exahash'lik bir zirveden aşağı düştü.

Sonuç olarak, Bitcoin'in ortalama blok süresi önemli ölçüde yavaşladı, bazı bloklar 27 Haziran Pazar günü 23 dakika kadar sürdü, ancak ağ o zamandan beri biraz hızlanmış gibi görünüyor.

Bugünkü zorluk düşüşü, kalan madencilerin 10 dakikalık hedefe daha yakın bir oranda blok bulmasını kolaylaştıracak.

Bitcoin'in hash oranındaki düşüş, saldırılara karşı biraz daha az dayanıklı olduğu anlamına gelse de, haberler aktif madenciler için iyiye işaret ediyor.

Compass Mining'den Will Foxley, "Zorluk ayarının gerçek dünyada da, özellikle madenciler için birkaç ilginç özelliği var" dedi. “Zorluk aşağı doğru ayarlandığında, çevrimiçi kalabiliyorsanız daha fazla bitcoin kazanırsınız. Yükseldiğinde, daha fazla madenci katıldıkça daha az kazanıyorsunuz.”

Glassnode bir raporda, "Fiyat daha fazla düzelmedikçe veya göç eden hash gücü tekrar çevrimiçi olmadıkça, operasyonel kalan madencilerin önümüzdeki haftalarda daha da karlı hale gelmeleri muhtemel" dedi.

Kaynak: Yahoo Finance

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.