Aylık Kripto Para Haber Özetleri Temmuz 2021

Aylık Kripto Para Haber Özetleri Temmuz 2021

ABD Kongre Üyesi Dogecoin, Ethereum ve Cardano'ya Yatırım Yapacağını Açıkladı

ABD'li kongre üyesi Barry Moore, son kripto para alımlarını açıkladı. Dogecoin, Cardano ve Ethereum satın aldı.

Kore Bankaları Kripto İle İlgili Risklerle Başa Çıkmak İçin Siber Güvenliği Yükseltiyor

Güney Kore bankaları, fintech'lere ayak uydurmaya ve kripto alanıyla etkileşimlerinden kaynaklanan yeni tehditleri ele almaya çalışırken siber güvenliği yeni bir düzeye getirmek için adımlar atıyor.

Rusya, Kripto Varlıklara El Koyma Yasası Taslağı Hazırlıyor

Rusya Başsavcısı Igor Krasnov, kripto varlıklarına el konulmasına ilişkin mevzuat değişikliklerinin hazırlandığını açıkladı. “Ülkemizde kripto para birimlerinin suç olarak kullanılması ciddi bir zorluktur.” dedi.

Bank of America, Kripto Para Birimi Araştırma Ekibini Kuruyor

Bloomberg tarafından yayınlanan bir bildiriye göre Bank of America (BOFA) kripto para birimlerini araştırmak için yeni bir ekip oluşturdu.

Kripto Borsası Binance.us Eski Finansal Düzenleyiciyi İşe Aldı

Binance.us, Kaliforniya'dan eski bir mali düzenleyici olan Manuel Alvarez'i baş idari yetkili olarak çalışmak üzere işe aldı.

Ethereum'un Londra Hard Forku 4 Ağustos'ta Başlaması Planlanıyor

Ethereum çekirdek geliştiricilerine göre, merakla beklenen Ethereum hard forkunun 4 Ağustos'ta 12.965.000 blok yüksekliğinde başlaması bekleniyor.

Afrika'da Milyonlarca Kişiye Yardım Etmek için Merkezi Olmayan Dijital Kimlikleri ve Blockchain'i Kullanımı

1,3 milyardan fazla nüfusuyla Afrika, dünya nüfusunun %16'sından fazlasını oluşturuyor. Bununla birlikte, kıta sakinlerine meşru veya devlet tarafından verilmiş kimlik belgeleri sağlama konusunda hala yetersiz kalıyor. Bazı çalışmaların ortaya koyduğu gibi, 400 milyon kadar Afrikalı uygun kimlik belgelerine sahip değil.

Tiktok, Kullanıcıların Kripto Para Birimlerini Tanıtmasını Yasakladı

Tiktok, kullanıcılarının kripto para birimiyle ilgili olanlar da dahil olmak üzere tüm finansal ürün ve hizmetleri tanıtmasını yasakladı. Şirket ayrıca kripto para birimiyle ilgili reklamları da yasaklıyor.

Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak, Bitcoin'in "Matematiksel Bir Mucize" Olduğunu Söyledi

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Talent Land Jalisco 2021'de sunum yaparken, bitcoin'i "inanılmaz bir matematik mucizesi" olarak nitelendirdi. Wozniak, kendi başına bir bitcoin yatırımcısı olmadığını, ancak "gelecek için buna inandığını" söyledi.

ABD Senatörü Grayscale Üzerinden Bitcoin ve Ethereum'a Yatırım Yapıyor

ABD Senatörü Patrick Toomey, Grayscale'in bitcoin ve ethereum fonlarına yatırım yaptığını ilan etti.

Haftanın Kripto Para Haber Özetleri

FBI, Kripto Para Borsalarını ve Kripto Sahiplerini Olası Tehditlere Karşı Uyardı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu hafta borsalara ve kripto sahiplerine yönelik olası saldırılar hakkında sektör çapında bir uyarı yayınladı.

Rapora Göre Çin, 40 Milyon Dolardan Fazla Dijital Yuan'ı Kırmızı Zarflar İçinde Dağıttı

Önde gelen ülkeler arasında tartışmasız en gelişmiş dijital para projesine sahip olan Çin, şimdiye kadar dijital yuan ile 40 milyon dolardan fazla kırmızı zarf dağıttı.

ChainSwap Hacklendi

Zincirler arası merkezi olmayan finans platformu ChainSwap (ASAP) hacklendi. Akıllı sözleşmesindeki kritik bir güvenlik açığından yararlanarak bir bilgisayar korsanı tarafından yaklaşık 8 milyon dolarlık token çalındı.

Ukrayna, Ülkenin Bugüne Kadarki En Büyük Yasadışı Madencilik Çiftliğini Ortaya Çıkardı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Vinnytsia'daki elektrik şebekesine yasadışı bir şekilde bağlı olan devasa bir madeni para basma tesisi tespit etti. Kolluk kuvvetleri yetkilileri, şimdiye kadar buldukları en büyük yeraltı kripto madenciliği çiftliği olduğunu iddia ediyor.

Polis, 180 Milyon Sterlin Değerinde Kripto Para Ele Geçirerek Yeni İngiltere Rekoru Kırdı

İngiltere Metropolitan Polisi, kara para aklama soruşturmasının bir parçası olarak 180 milyon sterlinlik şaşırtıcı miktarda bir kripto paraya el koydu. Duyuru, Scotland Yard'ın önceki rekoru kırarak 114 milyon sterlinlik kriptoya el koymasından sadece haftalar sonra geldi.

Çin'den Kripto Madencilerine Bir Darbe Daha

Devlete ait Hefei Media Group tarafından işletilen bir haber portalına göre, Anhui, eyalette "ciddi" bir elektrik arz sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu için, güç tüketimini azaltmayı amaçlayan bir temizlik kapsamında tüm kripto madenciliği projelerini kapatacak.

BAE Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Başlatma Planını Açıkladı

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, dünyanın en iyi 10 merkez bankasından biri olma ve 2023-2026 stratejisinin bir parçası olarak dijital para birimi başlatma planını açıkladı.

Paypal Haftalık Kripto Para Birimi Satın Alma Limitini 100.000 Dolara Çıkardı, Yıllık Limiti Kaldırdı

Paypal kripto para birimleri için satın alma limitlerini artırdığını duyurdu.

Vitalik Buterin, Ethereum Hakkında Yeni Bir Belgeselde Yer Aldı

Türkçesi “Ethereum: Sonsuz Bahçe” olan “Ethereum: The Infinite Garden”, ağın ortak kurucusu Vitalik Buterin ve Ethereum Vakfı'nın yönetici direktörü Aya Miyaguchi de dahil olmak üzere dünya bilgisayarının geliştirilmesinde yer alan çeşitli kişilerle röportajlar içerecek.

Malezya Polisi 1.000'den Fazla Bitcoin Madenciliği Makinesini İmha Etti

Malezya polisi, bir silindir ile kaçak olarak ele geçirilen 1.069 Bitcoin madenciliği makinesini imha etti.

Vitalik Buterin'in De Katılacağı Ethereum Belgeseli 1.036 Ethereum Topladı

Vitalik Buterin'in yer alacağı “Ethereum: The Infinite Garden” belgeseli, 750 Ethereum olan fonlama hedefini aşarak toplam 1.035.96 Ethereum topladı.

Bitcoin 30.000 Doların Altına Kayıyor

Bitcoin fiyatı 30 bin dolarlık bölgenin altına düştü ve sabah erken saatlerde 29.300 dolara kadar geriledi.

Kripto Paraları Düzenleyen Türk Kanun Tasarısı Ekim'de Meclis'e Giriyor

Bu sonbaharda parlamentoya sunulacak olan mevzuat, kripto varlıkları için vergilendirme ve dijital varlıklarla faaliyet gösteren şirketler için özel sermaye gereklilikleri getirecek.

Elon Musk, 'B Word' Konferansında SpaceX'in Bitcoin Tuttuğunu Söyledi

Musk, özel girişimlerinden biri olan havacılık ve uzay şirketi SpaceX'in Bitcoin’e sahip olduğunu söyledi. SpaceX'in Bitcoin varlıkları daha önce açıklanmamıştı.

Çinli Madenciler Faaliyetlerini Sürdürmek İçin Alternatif Para Birimlerine Yöneliyor

Çinli madencilerin ilgisini depolama tabanlı tokenlar çekiyor. Bu tokenlar, Filecoin, Chia ve Swarm.

Bitcoin 6 Hafta İçinde En Büyük Tek Günlük Kazançta 39 bin Doların Üzerine Geri Döndü

Bitcoin, 16 Haziran'dan bu yana ilk kez kısa bir süre 39.000 doların üzerinde işlem gördü ve şu anda art arda altıncı gününde yeşil renkte işlem görüyor.

Bitcoin 40.000 Doların Üzerinde

Bitcoin'deki yükseliş devam ediyor. 16 Haziran'dan sonra ilk kez 40.000 dolar barajı geçildi.

Binance, FTX'in Ardından Bir Gün Sonra Aynı Şekilde Kaldıraç Sınırını 20x'e Düşürdüğünü Söyledi

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, türev borsası FTX'in değişikliği duyurmasından bir gün sonra, kullanıcıların vadeli işlem sözleşmeler için kullanabilecekleri maksimum kaldıracı azalttığını söyledi.

Amazon Bitcoin İle Ödeme Kabul Etme Hakkında Ters Köşe Yaptı

Amazon ortaya çıktı ve bir İngiliz gazetesinin e-ticaret devinin yıl sonuna kadar Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi planladığına dair raporunu açıkça yalanladı.

Mastercard Kuluçka Programına Bir Kripto Parçası Ekliyor

Küresel ödeme devi Mastercard, daha sonraki aşamadaki girişimler için Start Path kuluçka programına bir kripto para birimi ve blok zinciri ekliyor.

Madencilik Zorluğunun Çin Krizinden Bu Yana İlk Kez Artması Bekleniyor

Endüstri profesyonellerine göre, Kuzey Amerika'daki madencilik tesislerinin hızla genişlemesi ve Çinli madencilerin denizaşırı barındırma siteleri aracılığıyla geri dönüşü, madencilik zorluğunu artıracak iki ana faktör.

PayPal İngiltere'de Kripto Ticaretini Başlatmaya Hazırlanıyor ve DeFi’yi Araştırıyor

Küresel ödeme platformu PayPal, kripto ticaret hizmetlerini genişleteceği bir sonraki pazar olarak Birleşik Krallık'a bakıyor.

Benzer Haberler
Abone Ol

Haberlerimizden anında haberdar olmak için abone ol!

Uyarı! Sitemizdeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Makelelerde ve haberlerde bahsedilen hiçbir şey, herhangi bir kripto varlığı satın almak ve satmak için herhangi bir türde talep, tavsiye, teklif veya onay teşkil etmez. Herhangi bir finansal piyasada alım satım yapmak risk içerir ve fon kaybına neden olabilir. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalıdır.